BEST OF 2020

BEST OF 2020

Tähän vuoteen on mahtunut enemmän kuin moneen edelliseen vuoteen yhteensä. Tunteet on heitelleet aivan laidasta laitaan, pohjalukemista pilvenhattaroihin. 2020 jää varmasti historian kirjoihin yhtenä vihatuimmista vuosista, mutta meidän kohdalla se on ollut myös yksi upeimmista. Tuntuu aivan hullulta, että ollaan oltu kokonainen vuosi pois Suomesta ja kaiken tutun ääreltä.

Kuluneen vuoden kunniaksi keräsin pienen koosteen meidän vuodesta. Laitoin tekstiin linkkejä blogin aiempiin teksteihin, joista voi käydä lukemassa lisää noista reissuista ja aiheista!

Angeles National Forest, toukokuu 2020.

Alkuvuoden kohokohtia oli meidän molempien vanhempien vierailut, uusiin ystäviin tutustuminen ja surffauksen aloittaminen. Jälkeenpäin ollaan monesti oltu kiitollisia siitä, että ehdittiin luoda elämää tänne ennen kuin korona iski.

Maaliskuussa iski korona-lockdown ja kaikki juuri opitut rutiinit ja tehdyt suunnitelmat menivät uusiksi. Näistä ajoista mieleen jäi meidän päivittäiset kävelylenkit ja uudet harrastukset. Mieleen jäi myös kaikkialla vallitseva, jännittävä, pelottava, mutta yhteisöllinen tunnelma. Oli toive, että poikkeustila kestäisi vain viikkoja ja koko homma tuntui kuin yhteiseltä haasteelta, jonka läpi mentäisiin. Tuntui, että kaikilla oli energiaa ja erilaisia vaihtoehtoja harrastaa virtuaalisesti suorastaan pursusi.

Kesäkuussa meidän oli tarkoitus mennä Suomeen, mutta matkusturajoitusten takia se oli, ja on edelleen, vaikeaa. (Suoraan Schengen-alueen maista USA:n matkustaminen on kiellettyä kaikilta paitsi USA:n kansalaisilta, green cardin omaavilta ja muutamilta poikkeuksilta.) Juhannus olikin aika vaikeaa koti-ikävän aikaa, ja olin pitkään katkera koko USA:lle noista meitä koskevista viisumirajoituksista. Lopulta kuitenkin totesin, että eipä mun harmitus tätä asiaa muuta, hyväksyin asian ja aloin taas nauttia täällä olemisesta täysillä. Käytiin aavikoilla, Joshua Treen Kansallispuistossa ja Las Vegasissa.

Yksi ehdottomasti tärkeimmistä voimanlähteistä mulle on täällä ollut surffaus. Tuo Bolsa Chican (Huntington Beach) hengenpelastustorni nro. 25 on siis pitänyt huolta myös mun henkisestä jaksamisesta, hehe. Surffaus on myös antanut mulle upeita ystäviä, joista oon niin kiitollinen.

Loppukesästä tehtiin matka Yellowstonen kansallispuistoon. Heti sen jälkeen jouduttiin toteamaan, että joudumme etsimään uuden asunnon, koska ilmastointilaitteen aiheuttaman vesivahingon korjaaminen pitkittyy ja asunnossa ei voi asua. Jouduttiin olemaan pari viikkoa evakossakin ja sillä välin käytiin mm. San Diegossa. Tässä vaiheessa kysyttiin pitkää pinnaa ja jaksamista, tuntui että epäonni seuraa meitä. Näin jälkeenpäin voin onneksi sanoa, että muuttopakko osoittautui onnenpotkuksi, koska meidän uusi koti on aivan ihana.

Kun muutosta oltiin helpottuneina selvitty ja oltiin iloisin mielin valmistautumassa Halloweeniin, niin iski metsäpalot. Onneksi niistä(kin) kuitenkin selvittiin päänsäryllä ja säikähdyksellä. Loppusyksyn kohokohtana tehtiin roadtrip Pohjois-Kaliforniaan.

Sitten saapuikin jo joulukuu. Meidän pikkuneiti täytti 2 vuotta, tehtiin joulukalenteri Suomen ja Kalifornian eroista ystäväni Tarun kanssa, ja valmisteltiin parhaamme mukaan kotoisalta tuntuva joulu.

“When life gives you lemons, you make lemonade.” -Sopii hyvin kuvaamaan meidän kulunutta vuotta.

Onnittelen kaikkia maailman ihmisiä tästä vuodesta selviämisestä ja toivon parempaa uutta vuotta meille kaikille! ❤❤❤❤

6 thoughts on “BEST OF 2020

 1. Hei
  Kiitos, että olemme saaneet olla mukana matkallanne vieraalla mantereella virtuaalisesti. Kuvat ovat olleet todella upeita ja varsinkin tuo viimeinen road-trip kerrontoineen oli mielenkiintoinen kuvineen kaikkineen. Uusia matkakokemuksia nojatuolissa matkustavallekin ;).
  Onnekkaampaa tulevaa Uutta Vuotta 2021!

  1. Kiitos Seija! Mukavaa kun olet matkassa mukana 😊 Seuraavia seikkailuja odotellessa onkin hyvä aloittaa uusi vuosi! Tosin, ei nyt ihan sellaista ollut mielessä mitä Washingtonissa juuri tapahtuu…

 2. Loppujen lopuksi näyttää, että positiivisten kuvien lataaminen tuo sille hyvän asian. Hyvät ja mielyttävät asiat muistetaan. Ikävämpiä ei edes haluta muistella. Muutaman vuoden kulutua muistaa vain ne asiat, joita haluaa. Tiedän, ett’ hyvät asiat muistuvat mieleen, koska ikäviä ai ole. “Aika kultaa muistot” Voikaa hyvin, vaikka ikävä onkin. Tulipahan minulle mieleen ikävä asia, joka kuitenkin on mukava asia – on jotain jota on ikävä. Voikaa hyvin!

  1. Hyvin sanottu Kyösti! Ihmisen mieli on erikoinen, ja asenteella on valtava vaikutus. Parempi siis keskittyä positiiviseen! Eli juuri niin, on hienoa että on ihmisiä joita ikävöidä!

 3. Hei! Miltä tuntuu opetella surfausta? Mikä on aluks vaikeaa ja mitä tapahtuu kun alkaa sujua?

  1. Lyhyesti sanottuna fiilikset vaihtelevat pesukonelinkouksesta lentämiseen 😂 Aihe ansaitsee kokonaisen oman tekstin! Tulossa pikimmiten! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish