Browsed by
Category: Juhla

BEST OF 2020

BEST OF 2020

Tähän vuoteen on mahtunut enemmän kuin moneen edelliseen vuoteen yhteensä. Tunteet on heitelleet aivan laidasta laitaan, pohjalukemista pilvenhattaroihin. 2020 jää varmasti historian kirjoihin yhtenä vihatuimmista vuosista, mutta meidän kohdalla se on ollut myös yksi upeimmista. Tuntuu aivan hullulta, että ollaan oltu kokonainen vuosi pois Suomesta ja kaiken tutun ääreltä.

Kuluneen vuoden kunniaksi keräsin pienen koosteen meidän vuodesta.… read more “BEST OF 2020”

Savunkatkua ja kauhua – Halloween 2020

Savunkatkua ja kauhua – Halloween 2020

Maastopalo saatiin aisoihin parin seuraavan päivän kuluessa meidän kotiinpaluusta. Palomiehet saivat homman haltuun niin hyvin, että yhtään kotia ei tuhoutunut. Kaksi palomiestä loukkaantui vakavasti.

Taivas tulessa Halloweenina. Onneksi vain kuvainnollisesti tällä kertaa.

Meillä oli tuhkaa takapihalla ja savu haisi vielä parin päivän ajan, eikä ulos viitsinyt mennä. Ekana yönä kotona heräsin, kun haistoin savua, mutta hälytyksiä ei ollut tullut, joten jatkoin unia.… read more “Savunkatkua ja kauhua – Halloween 2020”

JUNETEENTH

JUNETEENTH

Parhaillaan Suomessa juhlitaan keskikesää eli juhannusta, mutta tänään 19. kesäkuuta on myös Juneteenth eli Black Independence Day, orjuudesta vapautumisen päivä. Meneillään on laajat mielenilmaukset tummaihoisten oikeuksien puolesta. Tilanne on kytenyt pinnan alla jo pitkään ja viimeaikaiset järkyttävät tapahtumat ovat todella saaneet roihun leimahtamaan. Minulla ei ole omasta takaa kuvia aiheeseen liittyen, joten tämän tekstin kuvituksena päätin tunnelmoida Suomen kesää, mikä merkitsee minulle myös vapautta.… read more “JUNETEENTH”

Welcome 2020! Jenkkijoulun tunnelmia ja unikoulun tuloksia

Welcome 2020! Jenkkijoulun tunnelmia ja unikoulun tuloksia

Onnea uudelle vuodelle ja vuosikymmenelle! Niin se elämä lentää, kun vielä 2010 olin vaihto-opiskelijana North Carolinassa vailla huolen häivää ja saman vuosikymmenen lopussa löydän itseni kotiäitinä Kaliforniasta.

Lunta.

Mun kokemuksen perusteella aika tuntuu kuluvan todella hitaasti silloin kun elämässä tapahtuu paljon uusia ja merkittäviä asioita. Kun arki on tasapaksua ja rutiininomaista, viikot hurahtelee ohi todella lujaa.… read more “Welcome 2020! Jenkkijoulun tunnelmia ja unikoulun tuloksia”

Juhlaa, arkea ja ajatuksia vauvavuodesta

Juhlaa, arkea ja ajatuksia vauvavuodesta

Ollaan saatu pikkuhiljaa tavaroita paikoilleen ja huonekaluja hankittua. Black Friday sattui just sopivasti tähän muuttoajankohtaan ja ollaan tehty hyviä löytöjä. Todelliset joulutontut eli pakettilähetit (I love Amazon prime) ovat toimittaneet meille paketteja ja IKEAn ovi on käynyt ahkerasti. Lisäksi ollaan tehty löytöjä Home Goodsista, joka on eräänlainen tavaraoutlet. Ei olla vielä ehditty hankkia omaa autoa, joten vuokrataan ja mies käy vaihtamassa sitä aina tarpeeseen sopivaksi.… read more “Juhlaa, arkea ja ajatuksia vauvavuodesta”

Halloween!

Halloween!

Täällä USA:ssa Halloween on tosi iso juttu. Kuulemma neljäsosa USA:ssa koko vuonna ostetuista karkeistakin myydään näinä pyhinä. Ihmiset panostaa teemaan täysillä ja innokkaimmat koristelee talonsa myös ulkopuolelta. Lokakuu oli sinänsä huvittava aika muuttaa tänne, koska kaikkialla on luurankoja kaivautumassa maasta, hautakiviä pihoilla ja kaikenlaisia hämähäkkejä ja monstereita joka puolella. Todella viihtyisät ja kutsuvat maisemat!

Minusta tuo hämähäkinseitti on etenkin hauska idea!
read more “Halloween!”
HELLO CALIFORNIA – Läksiäiset

HELLO CALIFORNIA – Läksiäiset

Eilen vietettiin meidän läksiäisiä ystäväporukalla. Oltiin ilmoitettu päivämäärä jo muutamaa viikkoa aikaisemmin, mutta silloin juhlien aiheena oli vielä “mahdollinen muutto Kaliforniaan”. Tapahtuman nimi muuttui Hello Californiaksi keskiviikon hyväksytyn viisumihaastattelun jälkeen. Jos haastattelu ois mennyt mönkään, niin sitten olisi pitänyt varmaan vaihtaa teemaa.. vaikkapa FINLAND FOREVER.

Tehtiin hodaribuffet ja Kalifornia-aiheinen tietovisa, jossa kysyttiin hyvin olennaisia asioita, mm.… read more “HELLO CALIFORNIA – Läksiäiset”

fiFinnish