Browsed by
Category: Lähtövalmistelut ulkomaille muuttoon

Taas täällä, Kalifornia part 2.

Taas täällä, Kalifornia part 2.

Takana on meidän kahden kuukauden kesä Suomessa, nyt Oulussa sataa lunta ja Pohjois-Kalifornia on tulessa, on siis syksy.

Kun äiti tuli meitä vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä, pillahdettiin itkuun välittömästi ja halattiin toisiamme keskellä käytävää varmaan vartti. Samaan aikaan oli valtavan helpottunut olo, mutta samalla myös surullinen ja vihainen olo siitä että todella oli kulunut 1,5 vuotta edellisestä näkemisestä.… read more “Taas täällä, Kalifornia part 2.”

Uusi koti ja tarina sen etsimisestä

Uusi koti ja tarina sen etsimisestä

Jee! Tämä piinallinen välitilavaihe on vihdoin tulossa päätökseen, sillä me allekirjoitettiin vuokrasopimus!

Nyt on isoin ja stressaavin asia hoidettu pois alta. Saatiin eilen avaimet ja tehtiin sisääntulotarkastus. Käytiin läpi kaikki kolot ja ruhmut ja kirjattiin ne paperille ja valokuvattiin. Pieniä juttuja onneksi vain, kuten joitain naarmuja lattiassa jne. Ilmeisesti täällä harvemmin maksetaan vuokravakuutta kokonaisena takaisin (kuten Suomessa kait lähes aina), vaan lopputarkastuksessa aina ilmenee jotain, mitä pitää korjata vuokralaisen piikkiin.… read more “Uusi koti ja tarina sen etsimisestä”

It’s the FINAL COUNTDOWN

It’s the FINAL COUNTDOWN

Tämä on Appelsiiniauringon ensimmäinen päivänvalon näkevä julkaisu, huraa! Torstaina, eli 2 päivän päästä, meidän pieni perhe lennähtää seikkailuun, jonka kesto on toistaiseksi määrittelemätön mutta kuitenkin mitataan vuosissa.

Appelsiiniaurinko kertoo siis meidän (minun, miehen ja pikkuneidin nyt 10kk) elämästä. Blogin nimen johdin kekseliäästi Orange Countysta ja auringonpaisteesta. Otsikkokuvasta oon tosi ylpeä, koska se on mun ihan itse 5 vuotta sitten ottama, kun olin mun ystävän kanssa Huntington Beachilla lomailemassa.… read more “It’s the FINAL COUNTDOWN”

HELLO CALIFORNIA – Läksiäiset

HELLO CALIFORNIA – Läksiäiset

Eilen vietettiin meidän läksiäisiä ystäväporukalla. Oltiin ilmoitettu päivämäärä jo muutamaa viikkoa aikaisemmin, mutta silloin juhlien aiheena oli vielä “mahdollinen muutto Kaliforniaan”. Tapahtuman nimi muuttui Hello Californiaksi keskiviikon hyväksytyn viisumihaastattelun jälkeen. Jos haastattelu ois mennyt mönkään, niin sitten olisi pitänyt varmaan vaihtaa teemaa.. vaikkapa FINLAND FOREVER.

Tehtiin hodaribuffet ja Kalifornia-aiheinen tietovisa, jossa kysyttiin hyvin olennaisia asioita, mm.… read more “HELLO CALIFORNIA – Läksiäiset”

YOUR VISA IS APPROVED!

YOUR VISA IS APPROVED!

Nyt se on totta! Me muutetaan Kaliforniaan!

Herätys oli aamulla klo 5:45 ja sain nukuttua pätkissä yhteensä 5h. Väsymys ei kuitenkaan painanut, koska jännitti ja innostutti. USA:n suurlähetystö on Helsingin Kaivopuistossa ja tuumittiin, että sinne on ihan turha lähteä hakemaan parkkipaikkaa ja päätettiin mennä julkisilla. Oli pimeää, sateista ja kylmä viima, kun käveltiin asemalle. Oltiin jo hyvissä ajoin suurlähetystön edessä, noin 45 minuuttia ennen haastatteluaikaa ja kun kerran aurinko tuli esiin ja sade loppui, niin käytiin vähän kävelemässä.… read more “YOUR VISA IS APPROVED!”

VIISUMIHAASTATTELU

VIISUMIHAASTATTELU

Jännitys tiivistyy, koska huomenna aamulla klo 8:40 on vihdoin totuuden hetki. Päätös voi olla kolmenlainen; accepted, rejected tai denied. Hyväksyttyä tässä tietenkin lähdetään hakemaan, mutta mahdollista on saada myös rejected, mikä tarkoittaa sitä että voi myöhemmin yrittää uudelleen. Kuulemma denied on erittäin harvinainen, koska tarkoittaa suunnilleen sitä, että ei tule koskaan saamaan viisumia.

Ollaan googlailtu netistä vinkkejä haastattelua varten ja toki luettu myös ikäviä tarinoita viisumin toistuvasta hylkäämisestä.… read more “VIISUMIHAASTATTELU”

ROINARUIKUTUS – Mitä pakataan mukaan?

ROINARUIKUTUS – Mitä pakataan mukaan?

Tämän tekstin aihe on niin ärsyttävä. Nimittäin roina. Tavara. Ja ennenkaikkea sen raivaaminen, siirtely, pakkaaminen, järjestely…

Meillä olisi mahdollisuus ottaa kaikki omat tavarat mukaan Amerikkaan, mutta jotenkin vierastan sitä ajatusta, että siirrettäis vaikkapa tuo meidän vanha sohva tai ruokapöytä laivalla maailman toiselle puolelle. Laivakontilla sitä paitsi kestäisi 2 kuukautta saapua perille ja me tarvitaan tavarat jo paljon aiemmin.… read more “ROINARUIKUTUS – Mitä pakataan mukaan?”

APUA – En tunne sieltä kettään!

APUA – En tunne sieltä kettään!

Vaikka ilmassa leijailee syksyn lisäksi myös edelleen epävarmuus koko lähdön toteutumisesta, niin huomaan että olen henkisesti alkanut tosissaan valmistautua muuttoa ja tulevaa uutta elämänvaihetta varten. Jos kaikki peruuntuu, niin sitten on niin, mutta asenne on nyt se, että sinne ollaan menossa. Pakkohan tässä on nyt jotakin edes pitää varmana!

Eniten mua jännittää siis se, että ei tunneta sieltä ketään.… read more “APUA – En tunne sieltä kettään!”

fiFinnish