Browsed by
Category: Lapsen kanssa

Hawaii

Hawaii

Ihan älytöntä, miten paljon kiireisempää elämä on ollut kun pandemia on ns. ohi. Ollaan saatu tänne paljon vieraita, pikkuneiti on aloittanut preschoolissa, minä oon tutkimusassistenttina yliopistolla (UCI) ja Otsolla on taas työreissuja. Eli siinäpä (teko)syitä pitkään blogihiljaisuuteen.

Hawaiilla oli helppo hymyillä

Tehtiin siis lokakuussa viikon reissu Hawaiille ja käytiin kahdella saarella, Oahulla ja Kauailla. Lennettiin LAXista suoraan Oahuun, Hawaiin pääkaupunkiin Honoluluun.… read more “Hawaii”

Roadtrip Arizona

Roadtrip Arizona

Hyvää Maapallon päivää! Mun puolesta joka päivä voisi olla Earth Day, kävimme tsekkaamassa Arizonan maisemia pari viikkoa sitten ja planeettamme yllätti kauneudellaan jälleen kerran. Ja, läppärin näppäimistö sanoi itsensä irti (jugurttitahrat näppäimillä antoivat kenties vihjeitä syyllisestä…), mutta onneksi kirjoittaminen näyttää onnistuvan tällaisella usb-näppiksellä.

Sedona

Arizona on melkoista aavikkoa, ja nyt keväällä keli on ihanteellinen ulkoilulle, koska vielä ei ole liian kuuma.… read more “Roadtrip Arizona”

Miksi vielä ollaan täällä? Ja tunnelmia Death Valleysta

Miksi vielä ollaan täällä? Ja tunnelmia Death Valleysta

Heipparallaa!

Kuulumisia taas täältä Altlantin takaa. Käytiin viikko sitten aavikolla, Death Valleyssa, joten siitä reissusta tämän tekstin kuvat. Blogikirjoittamiseen tuli poikkeuksellisen pitkä tauko. Vuodenvaihde oli niin kovaa tykitystä kun presidentti vaihtui ja oli joulut ja muut, niin ilmeisesti luova suoneni ehtyi hetkeksi. Mutta eipä hättää, täällä ollaan taas!

Yleisistä kuulumisista sen verran, että arki on asettunut uomiinsa ja tähän uuteen normaaliin, ylipäätään USA:ssa asumiseen että pandemia-elämään, on tottunut.… read more “Miksi vielä ollaan täällä? Ja tunnelmia Death Valleysta”

POHJOIS-KALIFORNIA ROADTRIP

POHJOIS-KALIFORNIA ROADTRIP

OC – Cambria – Big Sur – Santa Cruz – Carmel – San Francisco – Alcatraz – Muir Woods – Napa Valley – Santa Barbara – OC

Palattiin vastikään Pohjois-Kalifornian reissulta. Tai no, virallista määritelmää Pohjois- (NorCal) ja Etelä-Kalifornian (SoCal) rajalle ei taida ollakaan, mutta jos minulta kysytään niin kaikki Los Angelesista ylöspäin on pohjoista.

Heti vinkkinä voin sanoa, että jos lähtee pidemmälle reissulle etelästä Pohjois-Kaliforniaan, niin kannattaa suosiolla ajaa ensin kunnon moottoritietä pitkin Los Angelesin ohi, ja mennä vasta sitten ikoniselle maisemareitille eli Pacific Coast Highwaylle (PCH).… read more “POHJOIS-KALIFORNIA ROADTRIP”

YELLOWSTONE ROADTRIP

YELLOWSTONE ROADTRIP

Heiputirallaa! Edellisen blogikirjoituksen aikana vallinnut epäonnen kausi tuntuu nyt vihdoin hellittäneen. Kaiken kaikkiaan vesivahinkoremontin kanssa kävi siis niin, että päädyttiin irtisanomaan vuokrasopimus kokonaan vedoten vuokrasopimuksen kohtaan “uninhabitable conditions”. Sitten piti löytää uusi asunto ja muuttaa, aikamoinen homma.

Lower Yellowstone River Falls, 94 m korkea vesiputous

Tämän tekstin aiheena on nyt kuitenkin lupaamani matkakertomus meidän 8 päivää kestäneestä, 3500 km: n (2200 mi) roadtripistä 7 osavaltion halki Etelä-Kaliforniasta Yellowstoneen.… read more “YELLOWSTONE ROADTRIP”

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Aavikkomaisemaa.

Tehtiin viikonloppuna roadtrip Joshua Treen kansallispuistoon. Paikka on siitä erikoinen, että siellä yhdistyy kaksi autiomaata, Mojave ja Colorado Desert ja siten siellä saa ihastella molempien autiomaiden kasvistoa ja eläimistöä samalla reissulla. Joshua Tree on yksi USA:n isoimmista kansallispuistoista. Tekstin lopussa on autiomaan kartta, johon merkkasin meidän reitin. Kirjottelen tähän myös vinkkejä muille autiomaahan suuntaaville!

Puiston nimikkokasvi, Joshua Tree (Suomeksi Joosuapuu)

Me ajettiin Joshua Treehen ja takaisin saman päivän aikana ja koko reissuun meni 10h.… read more “Joshua Tree National Park”

Ystävystyminen aikuisena ja kotiäidin hermoromahdus

Ystävystyminen aikuisena ja kotiäidin hermoromahdus

Ystävänpäiväviikonlopun tunnelmissa tuli mietiskeltyä ystävyyttä ja sitä, että mitä se oikein on. Tulin siihen tulokseen, että ystävyys on aika hankala määriteltäväksi ja päätin turvautua vanhaan kunnon Wikipediaan. Sitähän ei tunnetusti lähteenä saisi käyttää, mutta mikä onni ja vapaus onkaan, että tämä teksti on kaukana tieteellisestä!

Sain kortin!

Ystävyys tarkoittaa kahden tai useamman ihmisen välistä ihmissuhdetta jota pidetään tuttavuutta läheisempänä – tosin molemmissa on eritasoista läheisyyttä.read more “Ystävystyminen aikuisena ja kotiäidin hermoromahdus”

Welcome 2020! Jenkkijoulun tunnelmia ja unikoulun tuloksia

Welcome 2020! Jenkkijoulun tunnelmia ja unikoulun tuloksia

Onnea uudelle vuodelle ja vuosikymmenelle! Niin se elämä lentää, kun vielä 2010 olin vaihto-opiskelijana North Carolinassa vailla huolen häivää ja saman vuosikymmenen lopussa löydän itseni kotiäitinä Kaliforniasta.

Lunta.

Mun kokemuksen perusteella aika tuntuu kuluvan todella hitaasti silloin kun elämässä tapahtuu paljon uusia ja merkittäviä asioita. Kun arki on tasapaksua ja rutiininomaista, viikot hurahtelee ohi todella lujaa.… read more “Welcome 2020! Jenkkijoulun tunnelmia ja unikoulun tuloksia”

Juhlaa, arkea ja ajatuksia vauvavuodesta

Juhlaa, arkea ja ajatuksia vauvavuodesta

Ollaan saatu pikkuhiljaa tavaroita paikoilleen ja huonekaluja hankittua. Black Friday sattui just sopivasti tähän muuttoajankohtaan ja ollaan tehty hyviä löytöjä. Todelliset joulutontut eli pakettilähetit (I love Amazon prime) ovat toimittaneet meille paketteja ja IKEAn ovi on käynyt ahkerasti. Lisäksi ollaan tehty löytöjä Home Goodsista, joka on eräänlainen tavaraoutlet. Ei olla vielä ehditty hankkia omaa autoa, joten vuokrataan ja mies käy vaihtamassa sitä aina tarpeeseen sopivaksi.… read more “Juhlaa, arkea ja ajatuksia vauvavuodesta”

Terkut Floridasta ja bonuksena upeita kotiruokavinkkejä

Terkut Floridasta ja bonuksena upeita kotiruokavinkkejä

Heipsulis taas! Edellisen tekstin alakuloisista tunnelmista ollaan onneksi selvitty. Oli kyllä melkonen viikko, kun sairastettiin (lopulta me kaikki) se vatsatauti ja sen jälkeen oltiin ihan heikkoina, mutta siitä huolimatta piti lähteä käymään Itärannikolla asti miehen työkonferenssin takia. Me tytöt oltaisiin tietenkin voitu olla lähtemättäkin, mutta mielummin kuitenkin ollaan kaikki yhdessä, kun kerran hotellissa kuitenkin pitää asustaa.… read more “Terkut Floridasta ja bonuksena upeita kotiruokavinkkejä”

fiFinnish