Browsed by
Category: Matkustaminen

Hawaii

Hawaii

Ihan älytöntä, miten paljon kiireisempää elämä on ollut kun pandemia on ns. ohi. Ollaan saatu tänne paljon vieraita, pikkuneiti on aloittanut preschoolissa, minä oon tutkimusassistenttina yliopistolla (UCI) ja Otsolla on taas työreissuja. Eli siinäpä (teko)syitä pitkään blogihiljaisuuteen.

Hawaiilla oli helppo hymyillä

Tehtiin siis lokakuussa viikon reissu Hawaiille ja käytiin kahdella saarella, Oahulla ja Kauailla. Lennettiin LAXista suoraan Oahuun, Hawaiin pääkaupunkiin Honoluluun.… read more “Hawaii”

Taas täällä, Kalifornia part 2.

Taas täällä, Kalifornia part 2.

Takana on meidän kahden kuukauden kesä Suomessa, nyt Oulussa sataa lunta ja Pohjois-Kalifornia on tulessa, on siis syksy.

Kun äiti tuli meitä vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä, pillahdettiin itkuun välittömästi ja halattiin toisiamme keskellä käytävää varmaan vartti. Samaan aikaan oli valtavan helpottunut olo, mutta samalla myös surullinen ja vihainen olo siitä että todella oli kulunut 1,5 vuotta edellisestä näkemisestä.… read more “Taas täällä, Kalifornia part 2.”

Roadtrip Arizona

Roadtrip Arizona

Hyvää Maapallon päivää! Mun puolesta joka päivä voisi olla Earth Day, kävimme tsekkaamassa Arizonan maisemia pari viikkoa sitten ja planeettamme yllätti kauneudellaan jälleen kerran. Ja, läppärin näppäimistö sanoi itsensä irti (jugurttitahrat näppäimillä antoivat kenties vihjeitä syyllisestä…), mutta onneksi kirjoittaminen näyttää onnistuvan tällaisella usb-näppiksellä.

Sedona

Arizona on melkoista aavikkoa, ja nyt keväällä keli on ihanteellinen ulkoilulle, koska vielä ei ole liian kuuma.… read more “Roadtrip Arizona”

POHJOIS-KALIFORNIA ROADTRIP

POHJOIS-KALIFORNIA ROADTRIP

OC – Cambria – Big Sur – Santa Cruz – Carmel – San Francisco – Alcatraz – Muir Woods – Napa Valley – Santa Barbara – OC

Palattiin vastikään Pohjois-Kalifornian reissulta. Tai no, virallista määritelmää Pohjois- (NorCal) ja Etelä-Kalifornian (SoCal) rajalle ei taida ollakaan, mutta jos minulta kysytään niin kaikki Los Angelesista ylöspäin on pohjoista.

Heti vinkkinä voin sanoa, että jos lähtee pidemmälle reissulle etelästä Pohjois-Kaliforniaan, niin kannattaa suosiolla ajaa ensin kunnon moottoritietä pitkin Los Angelesin ohi, ja mennä vasta sitten ikoniselle maisemareitille eli Pacific Coast Highwaylle (PCH).… read more “POHJOIS-KALIFORNIA ROADTRIP”

YELLOWSTONE ROADTRIP

YELLOWSTONE ROADTRIP

Heiputirallaa! Edellisen blogikirjoituksen aikana vallinnut epäonnen kausi tuntuu nyt vihdoin hellittäneen. Kaiken kaikkiaan vesivahinkoremontin kanssa kävi siis niin, että päädyttiin irtisanomaan vuokrasopimus kokonaan vedoten vuokrasopimuksen kohtaan “uninhabitable conditions”. Sitten piti löytää uusi asunto ja muuttaa, aikamoinen homma.

Lower Yellowstone River Falls, 94 m korkea vesiputous

Tämän tekstin aiheena on nyt kuitenkin lupaamani matkakertomus meidän 8 päivää kestäneestä, 3500 km: n (2200 mi) roadtripistä 7 osavaltion halki Etelä-Kaliforniasta Yellowstoneen.… read more “YELLOWSTONE ROADTRIP”

Las Vegas ja Grand Canyon -Corona edition

Las Vegas ja Grand Canyon -Corona edition

Mitäs voisi tehdä globaalin pandemian aikana.. no lähteä Las Vegasiin!

Onpahan lapselle tarina kerrottavana!

Tämä reissu tehtiin muutama viikko sitten, kun Las Vegasin hotelleja oltiin alettu taas pikkuhiljaa avata. Idean taustalla oli, että nyt jos koskaan sinne kannattaa lapsen kanssa lähteä, koska porukkaa on vain murto-osa normaalista.

Meiltä kesti 4h ajaa Vegasiin, ja jos jostain koronaa on kiittäminen niin liikenteen vähenemisestä.… read more “Las Vegas ja Grand Canyon -Corona edition”

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Aavikkomaisemaa.

Tehtiin viikonloppuna roadtrip Joshua Treen kansallispuistoon. Paikka on siitä erikoinen, että siellä yhdistyy kaksi autiomaata, Mojave ja Colorado Desert ja siten siellä saa ihastella molempien autiomaiden kasvistoa ja eläimistöä samalla reissulla. Joshua Tree on yksi USA:n isoimmista kansallispuistoista. Tekstin lopussa on autiomaan kartta, johon merkkasin meidän reitin. Kirjottelen tähän myös vinkkejä muille autiomaahan suuntaaville!

Puiston nimikkokasvi, Joshua Tree (Suomeksi Joosuapuu)

Me ajettiin Joshua Treehen ja takaisin saman päivän aikana ja koko reissuun meni 10h.… read more “Joshua Tree National Park”

Terkut Floridasta ja bonuksena upeita kotiruokavinkkejä

Terkut Floridasta ja bonuksena upeita kotiruokavinkkejä

Heipsulis taas! Edellisen tekstin alakuloisista tunnelmista ollaan onneksi selvitty. Oli kyllä melkonen viikko, kun sairastettiin (lopulta me kaikki) se vatsatauti ja sen jälkeen oltiin ihan heikkoina, mutta siitä huolimatta piti lähteä käymään Itärannikolla asti miehen työkonferenssin takia. Me tytöt oltaisiin tietenkin voitu olla lähtemättäkin, mutta mielummin kuitenkin ollaan kaikki yhdessä, kun kerran hotellissa kuitenkin pitää asustaa.… read more “Terkut Floridasta ja bonuksena upeita kotiruokavinkkejä”

Ulkopuolisuuden tunne – Avautumisvaroitus!

Ulkopuolisuuden tunne – Avautumisvaroitus!

Huhhuh, nyt on kyllä ollut muutama rankempi päivä takana. Alkaa ensinnäkin nyppiä tämä hotellissa asuminen ja se, että kaikki on vaan niin hankalaaaaa kun kaikki on niin uuuuutta. Ihan jo perus ruokakaupassa käyminen ja ruuanlaitto, kun ei tiedä että mistä kannattaa ostaa ja mitä. Kaiken kukkuraksi saatiin pikkuneidin kanssa yhtäaikaa joku vatsapöpö, ja oli muuten järkyttävä kokemus sairastaa yhtäaikaa vauvan kanssa.… read more “Ulkopuolisuuden tunne – Avautumisvaroitus!”

PERILLÄ! ENSIKOSKETUS UUTEEN ELÄMÄÄN

PERILLÄ! ENSIKOSKETUS UUTEEN ELÄMÄÄN

Nyt täällä kirjoittelee se lupaamani jetlag-zombi. Ensimmäiset päivät uusilla kotinurkilla on nyt takana. Päivät on olleet pitkiä ja menneet aika sumussa ja jetlagissa, koska herätään aina jo paikallista aikaa aamuyöllä. Kaikenkaikkiaan tuntuu kuin ois jossain unessa, saapa nähdä milloin aivot saapuu sieltä Suomesta, ehkä sitten lentorahdin mukana joskus joulukuussa? Joku viisas onkin todennut, että ihmisen pitäisi liikkua vain kävelyvauhtia, jotta mieli pysyisi mukana.… read more “PERILLÄ! ENSIKOSKETUS UUTEEN ELÄMÄÄN”

fiFinnish