Patikointia ja maailmanlopun meininkiä

Patikointia ja maailmanlopun meininkiä

Kalifornia on siitä hauska paikka, että täällä voi harrastaa melkein ihan kaikkea. On vuoria ja merta, lunta ja hellettä. Me ollaan aina tykätty vaeltamisesta ja mm. pari vuotta sitten oltiin Uudessa Seelannissakin kuluttamassa vaelluskenkiä. Joten tottakai lähdettiin täälläkin polulle.

Top Of The World, Laguna Beach.

Tällain lämpimässä ilmastossa ja suhteellisen kesyissä maisemissa vaeltaminen on tosi matalan kynnyksen hommaa, eikä välttämättä vaadi mitään sen kummempia erikoisvälineitä. Kuitenkin kun mukaan otetaan taapero, niin homma muuttuu enemmän kohti välineurheilua.

Mehän ei tietenkään aluksi uskottu tätä, vaan laitettiin neiti normaaliin kantoreppuun (Tula Free to grow) ja lenkkarit jalkaan ja lähettiin lompsimaan. Parin kilsan jälkeen alkoi kuitenkin valitus, kun eihän tuolta repusta nää tietenkään yhtään mitään. Kokeiltiin kantamista sekä rinnalla että selässä, mutta vaikutti olevan yhtä epämukavaa molemminpäin. Ollaan myös patikoitu täällä ihan peruslenkkareissa, koska en tajua mikä aivopieru meille kävi, kun jätettiin meidän vaelluskengät Suomeen.

Ei näin…

Kantoreppukokeilun jälkeen todettiin, että kunnon kantorinkka on pakollinen varuste jos aiotaan vielä patikoimista harrastaa. Tehtiin vähän vertailua ja mentiin REI-liikkeeseen (paikallinen partioaitta) testaamaan rinkkoja. Meidän kriteereinä oli, että rinkan pitää olla säädettävissä siten, että me molemmat voidaan kantaa sitä. Hyvä että testattiin, koska monet oli selkeästi sunniteltu pitkille (=miehille) ja siispä meikäläiselle pienimmilläkin asetuksilla auttamatta liian isoja.

Deuter Kid Comfort II

Googleteltiin vähän lisää ja hoksattiin että Deuterin vanhassa mallissa on säätövaraa enemmän ja löydettiin Craigslistiltä viitisen vuotta vanha Deuter Kid Comfort II, joka oli hyvässä kunnossa. Käytiin testaamassa sitä tosi mukavan perheen luona ja tehtiin kaupat 120 dollarilla (uutena $250-300). Kaupan päälle neiti sai vielä hymyllään pari lastenkirjaakin! Täytyy sanoa, että olin erittäin epäileväinen Craigslistin suhteen, koska oon kuullut sieltä niin monta huijaustarinaa. Tällä kertaa mun ennakkoluulot osoittautui onneksi ihan vääriksi.

Rinkka on toiminut todella hyvin ja neiti on kuin sulttaani(tar) karavaanissa aurinkosuojineen kaikkineen. Hän katselee kiinnostuneena kaikkea mahdollista ja erityisesti lintuja. Rinkan taskuihin mahtuu kätevästi vaihtovaatteet, pari vaippaa, välipalaa, kosteuspyyhkeitä, tutti, aurinkorasvaa ja harso. Lapsen käden ulottuvilla on verkkotaskut, joihin saa mm. juomapullon ja lelun. Ollaan kiinnitetty ne narulla rinkkaan, koska muuten ne tippuisivat kyydistä välittömästi jo alkumetreillä. Kantorinkan lisäksi toisella meistä on reppu selässä, jossa on meidän aikuisten varusteet eli ohuet takit, vesipullot, lenkin pituudesta riippuen pähkinöitä tms., aurinkorasvaa ja käsidesi.

Näiden perustarvikkeiden lisäksi ollaan hommattu myös hätäpilli. Tämä siksi koska näillä seuduilla liikkuu puumia eli mountain lions ja ne pelkäävät kovia ääniä. Tämä selittää ainakin osittain myös sen, miksi jotkut ihmiset vaeltaa musiikkikaiuttimien kanssa. Oon aina ihmetellyt, että miksi pitää huudattaa musiikkia vaeltamassa, mutta nyt kyllä ymmärrän vähän sitäkin touhua. Tässä pari kuukautta sitten kävi tapaus, jossa puuma oli napannut kolmivuotiaan. Isänsä oli heittänyt sitten puumalle repun, johon puuma oli onneksi vaihtanut lapsen ja näin tarinalle saatiin onnellinen loppu. Tämä uutinen pisti meidät pikkasen miettimään, koska oltiin oltu just sillä samaisella patikointireitillä viikkoa aiemmin.

Monilla reiteillä saa ajaa myös maastopyörillä. Kuva tammikuulta kun iskä oli kylässä.

Puumien vuoksi myöskään yksin vaeltamista ei suositella. Sellaistakin on nimittäin käynyt, että puuma on hyökännyt takaapäin aikuisen niskaan. Ja kun nyt päästiin vaarojen makuun, niin nähtiin käärme kun käytiin Laguna Beachin yläpuolella Top Of The Worldissa kun oltiin vaeltamassa viime viikonloppuna.

Luulisin että tämä on Western Terrestrial Garter Snake. (Lievästi myrkyllinen, ei ihmiselle vaarallinen)

Tämä meidän viimeisin reissu oli muutenkin hieman epäonninen, koska vaelluskenkien unohtaminen Suomeen kostautui ja miehen nilkka pyörähti kohtalaisen ikävästi sellaisessa pitkässä alamäessä. Siitä seurasi, että meikäläinen sai ottaa kantaakseen neidin kantorinkassa ja kuinkas ollakaan, koska ei tehty kierrosta loppuun vaan käännyttin suoraan takaisin, niin loppumatka oli pelkkää ylämäkeä. Sain siis erinomaisen jalkatreenin ylämäkeen selässäni melkeen 1/3 omasta painostani. Tässä tuli todistettua, että oli hyvä päätös valita kantorinkka siten, että sen voi säätää molemmille sopivaksi. Muuten oltais nyt molemmat rikki.

Mua vielä hymyilyttää alkumatkasta.

Ja näköjään epäonni jatkui tällekin viikolle koronaviruksen takia. Kuten tiedätte, niin kaikki lennot Schengen alueelta tänne Yhdysvaltoihin kiellettiin perjantaista alkaen. Vaikka maahan olisi päässytkin vielä viimeisillä koneilla, niin riski joutua karanteeniin oli todellinen, joten meidän Suomi-vieraiden reissu tänne tosi harmillisesti peruuntui. Lisäksi taaperomme kaatui autokaupassa ja halkaisi etuhampaansa, se siitä pepsodenthymystä. Itse hän tuskin sitä edes huomasi, itki hetken kunnes huomasi pöydällä kynän ja halusi leikkiä sillä… Todellinen epäonnen viikko siis, perjantai oli vielä osuvasti 13. päivä.

Ilmeisesti vessapaperi todella luo turvallisuuden tunnetta.

Vaikka tuntuu, että kaikkialla vallitsee aivan maailmanlopun meininki, niin meillä on kuitenkin onneksi täällä kaikki hyvin. Tilattiin pitsat lauantai illan kunniaksi ja tehdään toisistamme muumioita vessapaperilla. Ei vainkaan, me ei lähdetty mukaan tuohon vessapaperiralliin. Meidän elämään tämä poikkeustilanne vaikuttaa vierailijoiden peruuntumisen lisäksi siten, että mies tekee töitä kotoa ja kaikki työmatkat on peruttu. Minä en pääse näkemään kavereita enkä surffaamaan, tosin muutenkin tänne on luvattu sadetta viikoksi, joten en taitais päästä muutenkaan… Leikkipuistoihin ei kuulemma kannata mennä, joten ulkoillaan taaperoisen kanssa vaan tässä meidän omalla pihalla.

Vaikka koronaa valuu jo todellakin korvista, niin lukekaahan vielä kertauksena nämä mun vinkit pöpöjen välttelyyn http://www.appelsiiniaurinko.com/arkea/kuinka-valtella-popoja/. Koronavirus lienee myös luultua vaarallisempi, koska aiheuttaa ilman tartuntaakin oireita, mm. ärtymystä ja turhautumista puolisoon. Nimittäin mun ekat sanat miehelle kun hän tulee kotiin on: “Mee pesemään kädet, 20 sekkaa, laula kaks kertaa happy birthday” (itse hoilottelen tietenkin BSB:n I want it that wayn kertsiä), hehehee.

Yritetään kaikki pysyä terveinä ja ennen kaikkea huolehditaan heikoimmista! ❤ Kohta tää hulabaloo on ohi!

8 thoughts on “Patikointia ja maailmanlopun meininkiä

 1. Kyllä kuulostaa kivalta😊! Siellä voi todellakin nauttia luonnosta☀️! Korona meitä kaikkia nyt kiusaa, mutta kyllä tästä selvitään😊👍!

 2. Teilläkin siis ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita…! Mäkin oon ruvennut laulamaan happy birthdaytä sen jälkeen, kun katsoin sun jakaman videon, kiitos vinkistä! Halaus sinne, pysytään kaikki terveinä!

  1. Hyvä että mun hullutuksista on jotain hyötyäkin!😀 Halauksia 😘

 3. Urheilupaikat kiinni (kuntosali ja tatami)
  Lenkkeilysää on hyvä – +6 astetta. Neljä runsaan tunnin pituista lenkkiä viikossa. Riittänee. Kaikkialla on hiljaista. Sopii mulle. Pitäkää huoli toisistanne.

  1. Kuulostaa täydelliseltä! Kiitos, sinne kans hyviä toivotuksia! 😊

 4. Onpa hyvä idea tuo rinkka ja hyvä löytö. Täytyy harkita jotain vastaavaa meille myös. Kävimme eilen lyhyellä kävelyllä ja selästä kuului vain “pois, pois, pois…” Manduka ei enää ole suosiossa täälläkään, vaikka heppaleikin varjolla hetkeksi vielä suostuu kyytiin tulemaan. Tsemppiä tuleviin viikkoihin.

  1. Hei! Joo, rinkka on kyllä toiminut moitteetta ja myös rannalla ollut hyvä, kun rattaita on niin raskas vetää hiekalla. Toivotaan, että päästään taas joskus käyttämään sitä kunhan tämä pandemia on selätetty… Tsemppiä myös teille, suunnitteilla on etäviinitreffit jossain kohtaa, tuuppa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish