Roadtrip: Yosemite, Lake Tahoe ja Lake Mammoth

Roadtrip: Yosemite, Lake Tahoe ja Lake Mammoth

Hei taas! Aikamoista haipakkaa ollaan vedetty, koska vastahan me tultiin Arizonasta ja just nyt kirjoitushetkellä istun lentokoneessa matkalla Frankfurtin kautta Suomeen. Ja nyt kun täällä Espoossa viimeistelen tätä juttua, niin täytyy sanoa että huh!

Glacier Point, taustalla näkyy Upper ja Lower Yosemite Falls

Mutta tosiaan, Yosemiten kansallispuisto. Kevät on ehdottomasti parhaita aikoja vierailla siellä, koska lumi sulaa vuorilta saaden aikaan mahtavia vesiputouksia. Osa puistosta on kausittaisesti kiinni, joten kannattaa tsekata puiston nettisivuilta olosuhteet (mm. lumi, metsäpalot). Mehän yritettiin viime syksynä jo mennä Yosemiteen, mutta metsäpalojen vuoksi jouduttiin muuttamaan suunnitelmat aivan viime hetkellä ja mentiinkin Yellowstoneen.

Näkymä Yosemite Valleyyn

Yövyttiin Mariposassa, tunnin ajomatkan päässä kansallispuistoa ja toimivaksi taktiikaksi hioutui herätys klo 5:50, aamupalat mukaan autoon, portilla 7:30 ja auto parkkiin ennen kuin ne ovat ihan täynnä viimeistään siinä 10 aikaan. Ainoa miinus Yosemitelle onkin nämä hirveät ruuhkat. Eka päivänä kun lähdettiin pois siinä 17:30 aikaan, niin jouduimme hiipimään autoletkassa tunnin, että päästiin exitiin.

Dad of the year

Ei liene enää kellekään mitään uutta, että meihin iskee aina valloittamisen halu kun on patikointireitin valinnan aika. Käveltiin ensin ensin helppo Lower Yosemite Falls – reitti, jota pitkin pääsi ihan rattailla kulkemaan vesiputoukselle asti.

Sen jälkeen kuitenkin patikointinälkä kasvoi ja haluttiin lähteä kiipeämään Upper Yosemite Falls- trailia pitkin kohti Columbo Rock -näköalapaikkaa. Eipä siinä muuta, kuin lapsi rinkkaan, vähän evästä ja up we go!

Näkymä Half Domelle Columbo Rockilta

Nousimme 300m korkeuteen ja Otso sai kuulla ihmisiltä monta kertaa, että on Dad Of The Year. Kun saavuimme Columbo Rockille, vaiva palkittiin upeilla maisemilla. Yosemiten maamerkki, Half Dome, näkyi hienosti.

Jaloissa tuntui, mutta pienen tankkaustuokion jälkeen jatkoimme vielä Yosemiten valloitusta päivän kolmannella haikilla, suuntana Mirror Lake. Järvi oli kaunis ja itse patikointireitti todella helppo, osittain jopa ihan asfaltoitu. Ei oltais kyllä jaksettukaan enää kovin rankkaa settiä samalle päivälle.

Seuraavana aamuna suunnattiin Glacier Pointiin, joka on eräs Yosemiten upeimmista paikoista. Meillä oli tuuria, sillä tie sinne oli juuri avattu talven jäljiltä. Glacier Point on 7214 ft eli 2199m korkeudessa ja sieltä näkee koko Yosemite Valleyn. Eli ihan leuka maassa meininkiä taas. Matkalla pysähdyttiin ihailemaan Tunnel View:tä. Ajomatkalla nähtiin valtavat alueet viime syksyn metsäpalojen runtelemia puita.

Tunnel View

Glacier Pointista lähdettiin vaellukselle, joka osoittautuikin oikeaksi 10 km seikkailureitiksi! Ensinnäkin, harmittomalta vaikuttanut pieni siirtymä itse reitille olikin ajateltua pitempi, ja pelkkää nousua, joten heti alussa saatiin hiki pintaan.

Näkymää Glacier Pointista aamuauringossa (Nevada ja Vernal -vesiputoukset)

Toisekseen, kun oltiin päästy varsinaiselle reitille (Sentinel Trail) ja suoritettu siitä puolet, tuli ranger (puistonvartija) ilmoittamaan että toinen puolikas reitistä onkin sitten osittain vielä lumen peitossa, ylitettävänä on kaksi leveää puroa ja jalat luultavasti kastuvat.

Suomalaiseen lumimetsätuntemukseen nojaten jatkoimme luottavaisin mielin matkaa. Ja hyvä niin, keväthangilla oli hauskaa kävellä ja purojen yli oli kaadettu puunrunkoja, joita pitkin selvisimme kuivin jaloin. Reitti kulki ihan jyrkänteen reunalla ja nähtiin esteettä koko Yosemite-laakso vesiputouksineen päivineen. Huomattiin myös, että puro joka juuri oltiin ylitetty, laski alas jyrkänteen reunaa upeana 6 tasoisena vesiputouksena!

Seuraavana päivänä meidän roadtrip jatkuikin sitten jo Lake Tahoeta kohti. Kahden päivän aikana Yosemitessa ehti nähdä aika paljon, mutta 3 päivää olisi ollut ideaali. Keskityttiin tällä reissulla vain Yosemite Valleyn alueelle, siellähän on myös mm. Tuolumne Meadows ja Hetch Hetchyn alueet, mutta ne ovat melko kaukana Yosemite Valleysta ja lisäksi Tioga Road Tuolumne Meadowsille on vielä tähän aikaan vuodesta suljettu. Lisäksi suurin osa vaellusreiteistä on aika haastavia, eikä niitä oikein jaksa tehdä montaa samana päivänä (etenkään lapsi selässä). Noh, jääpähän jotain ensi kertaan, mm. Vernal Fallsille kapuaminen.

Lake Tahoe

Lake Tahoelta ei oltu suunniteltu mitään tarkempaa etukäteen, ja matkalla saimme idean että voisi olla hauskaa päästä vesille. Tuumasta toimeen, kun matkan varrella ohitettiin pieni kylä jossa kännykän mobiiliverkko toimi, pysähdyttiin ja varattiin paikat laivalta. Ajetiin suoraan satamaan drive-thru hampurilaispaikan kautta ja hypättiin laivaan.

Bleu Wave Cruise

Laivalla oli ehkä 20 ihmistä, me oltiin koko matka kannella ihailemassa maisemia. Lake Tahoe on niin valtava, että tuntui kuin olisi ollut merellä. Ympärillä kohoilevat lumihuippuiset vuoret toivat maisemaan jylhyyttä. Syvin kohta on 1645 ft eli 501 m, ja vesi niin kirkasta, että pohjaan näki monin paikoin.

Eagle Lake

Aamulla oltiin taas varhain liikenteessä ja jatkoimme seikkailua jalkapatikassa. Kiivettiin Eagle Falls-vesiputouksen viertä ylös Eagle Lake -järvelle, josta nimikkoputous saa alkunsa. Järvi oli uskomattoman kaunis kun pintaan piirtyi vuorimaisema. Ja vesi oli aivan kirkasta. Korkealta näki myös Lake Tahoen hienosti.

Oli lämmin päivä, joten päätimme käydä katsomassa Lake Tahoen hiekkarantaa. Pieni vesipetomme halusi tietenkin heti polskimaan ja ihmetteli siellä mm. valtavaa äitisammakkoa ja sen n.5-10cm pituisia nuijapäitä.

Sitten olikin jo aika aloittaa paluumatka, ja ajoimme Lake Mammothiin. Mammothilla oli aivan alppifiilikset ja ihmisillä oli lumilautoja ja suksia kattotelineillä, koska siellä on iso laskettelukeskus. Yövyttiin tosi hauskassa mökkifiilis-paikassa, jossa lämmityslaitteena oli termostaatilla toimiva kaasukamina, johon automaattisesti syttyi tuli aina kun lämpötila laski.

Wild Willy’s Hot Springs, Lake Mammoth

Ei olla vielä ihan valmiita valloittamaan laskettelurinteitä taaperomme kanssa, joten käytiin pulikoimassa Mammothin kuumissa lähteissä. Alueella on paljon luonnollisia kuumia lähteitä, ja isoin on Wild Willy’s hot springs. Vesi oli just sopivan lämmintä ja pikkuneiti oli aivan mielissään. No oltiin mekin! Mahtavaa oli myös, että siellä oli meidän lisäksi vain muutamia muita (google varoitteli ruuhkista). Sitten olikin edessä n. 5 h ajo kotiin.

Täytyy sanoa, että on Kalifornia vaan uskomaton paikka. Ei taida olla mitään, mitä siellä ei voisi harrastaa. On lumilautailua, hiihtoa, laskettelua, surffausta, patikointia, vuorikiipeilyä, sukellusta, pyöräilyä, urheiluautoilua, laskuvarjohyppelyä ja ties mitä kaikkea, ja vieläpä melkein vuoden ympäri.

Aina joku kiva tarjoutuu ottamaan meistä perhepotretin, kun yritetään ottaa selfietä! (Neiti nukkuu rinkassa onnellisena)

Nyt nautimme Suomesta, ja tarkoituksena on kirjoitella tännekin miten matkat meni, ja miltä tuntuu olla täällä taas pitkästä aikaa (yli 1,5v) ! Seuraa meidän kuulumisia myös instagramissa @orangelogs

6 thoughts on “Roadtrip: Yosemite, Lake Tahoe ja Lake Mammoth

  1. Huikea reissu! Kerrot niin elävästi ja vielä kun mukana upeita kuvia, niin taas tuntuu kuin olisin ollut mukana ☀️❤️!

    Mutta parasta on kuitenkin se, että olette vihdoinkin täällä Suomessa 🥰🌸!

  2. Huikeat maisemat, joissa olette patikoineet ja vielä tuo pikku neiti mukananne.

  3. Kiitos taas kerran. Tarjoon vielä joskus ainakin pienen kupin kahvia, ilman kermaa ja sokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish