Savunkatkua ja kauhua – Halloween 2020

Savunkatkua ja kauhua – Halloween 2020

Maastopalo saatiin aisoihin parin seuraavan päivän kuluessa meidän kotiinpaluusta. Palomiehet saivat homman haltuun niin hyvin, että yhtään kotia ei tuhoutunut. Kaksi palomiestä loukkaantui vakavasti.

Taivas tulessa Halloweenina. Onneksi vain kuvainnollisesti tällä kertaa.

Meillä oli tuhkaa takapihalla ja savu haisi vielä parin päivän ajan, eikä ulos viitsinyt mennä. Ekana yönä kotona heräsin, kun haistoin savua, mutta hälytyksiä ei ollut tullut, joten jatkoin unia. Evakuointimääräyksiä alettiin pikkuhiljaa purkaa ja mekin uskallettiin purkaa evakkolaukut. Muahan haastateltiin MTV3-uutisiinkin, 15 minutes of fame (no okei 6 min).

Ilmanlaatu taitaa kuitenkin edelleen olla vähän heikohko ja mun päätä onkin särkenyt viimeiset kolme päivää. Huomasin myös kun luutusin lattiat, että noki värjäsi pesuvettä tummaksi.

Menoa ja meininkiä riitti kyllä viime viikolla, kun metsäpalojen lisäksi viikonloppuna juhlittiin Halloweenia. Oltais toki voitu skipata sen juhliminen, mutta kun mehän ollaan tietenkin sellaisia, ettei haluta missata mitään, etenkään kun tiedetään että ollaan täällä vain rajallinen aika. Eli go big or go home.

Järkättiin perjantaina kolmen perheen voimin pienet kestit. Oli kyllä hauskaa päästä hetkeksi irti todellisuudesta ja syventyä Halloween-tunnelmiin. Tuotiin tarjoiltavat nyyttäriperiaatteella ja innostuin tekemään oikein kunnon kauhusnäksejä.

Ystävät olivat koristelleet talonsa ihan upeaksi ja meillä oli sellainen kauhujen huonekin, joka oli täynnä karmivia otuksia usvan peitossa.

Lauantaina, varsinaisena Halloweenina, käytiin pieni karkki vai kepponen-kierros naapurustossa. Oli kiva huomata, miten ihmiset olivat huomioineet hygienian, että lapset saivat pitää hauskaa turvallisesti. Useimmissa taloissa herkut oli jätetty ulos otettavaksi. Joissain taloissa puolestaan ihmiset olivat ulkona ottamassa keppostelijoita vastaan, mutta turvavälejä kunnioitettiin. Koristeet olivat taas kerran aivan upeita ja minun mielestä on mahtavaa kun ihmiset panostavat, tulee sellainen yhteisöllinen olo.

Neitikin pääsi karkinkeräämisen makuun ihan tosissaan tänä vuonna, kun on jo vähän isompi. Viime vuonna Halloweenina pikku lemmikkilepakkomme vain istui rattaissaan ja ihmetteli kaikkea härdelliä. Täytyy muuten sanoa, että tänä vuonna tunnelma oli vielä viime vuottakin aavemaisempi, koska ihmisiä oli paljon vähemmän liikkeellä ja useimmiten oltiin talossa ainoita.

Nyt on alkanut jotenkin vielä paremmin ymmärtää juhlimisen tarkoitusta, kun niitä ei ole oikein voinut järjestää näinä aikoina. On ihanaa saada välillä muuta ajateltavaa kuin korona tai jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset. Suoraan sanottuna ärsyttää ja tuntuu epäreilulta, että useimmissa viisumiluokissa, myös meidän, on maahantulokieltoja jotka on asetettu ja ovat edelleen voimassa poliittisista, eikä suinkaan pandemiaan liittyvistä syistä. Huomenna 3. marraskuuta onkin iso päivä sen suhteen, miltä tämän maan tulevaisuus tulee näyttämään.

Meidän kuulumisia näet myös instagramista @orangelogs !

4 thoughts on “Savunkatkua ja kauhua – Halloween 2020

  1. Kiva nähdä Halloweenia tuttujen ihmisten tekemänä. ensi yönä minäkin seuraan teidän asuinmaanne (nykyisen) toista isoa härdelliä.
    Tulkaa heti pois, jos nykyinen jatkaa. Jos uusi tulee, saat vielä vuoden lisäaikaa. Ikävähän tässä ainakin minulla jonkin verran vissiinkin saattaapi ollakin. Voikaa hyvin ja iloitkaa, jos oikea voittaa. Halittuleetässä!

  2. Hienot juhlat olitte järkänneet ja pikkuneiti on oppinut nopsaan homman juonen 😍 Juhlat aina piristävät ja etenkin nyt koronan aikaan.

    Täällä on seurattu vaaleja koko perheen voimin ja varovaisesti tuuletettu ennakkotuloksia. Hyvältä näyttää 👍

    Oulussakin on ollut yllättävän lämmintä, mikä ei miellytä yhtään lunta odottavaa nuorimmaista. Jouluvaloja on alkanut ilmestymään monien talojen terasseille, mutta joulu vaan tuntuu vielä kyllä kovin kaukaiselta. Huomenna juhlitaan isänpäivää joten hyvää isänpäivää myös sinne teille ja paljon terveisiä ❤

    1. On ollut kyllä jännitystä jännityksen perään tässä viime ajat! Onneksi vaalitulos ratkesi 💙 Täällä satoi tänään rakeita ja tuli jopa vähän oikeasti syksyinen tunnelma! Toivotaan teille sinne lunta, viimeistään jouluksi. Ja vaikka jouluun on vielä aikaa, niin nythän saa ’virallisesti’ laittaa jouluvalot kun Halloween on juhlittu 😄 terkkuja sinnekin ja halauksia ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish